IMG_6223

Din valp kommer att få ett registrerat kennelnamn. Din valp föds i vårt sovrum där den tillbringar sina 3 första levnadsveckor i lugn och ro. Efter denna tid flyttar vi ner valparna i vårt kök under vissa perioder av dagen så att de får vänja sig vid alla vardagliga ljud som förekommer i ett hem. Mycket nya intryck blir det, som att diskmaskinen låter, man lagar mat, dammsugaren låter, barnen som leker, folk som kommer och går.

När de får börja komma ner till köket är det även dags att börja få smaka på riktig mat. 

När valparna är 4 veckor går det bra att komma och besöka dem! 

Inga valpar levereras före 8 veckors ålder och då levereras de helt enligt svenska kennelklubbens regler.  

När du hämtar din valp kommer du få:

* Stamtavla/Registreringsbevis

* Köpeavtal enligt SKK

* Veterinärintyg som inte är äldre än 7 dagar

* Ett valppaket, innehållande lite mat, en filt med doft från mamma, bajspåsar och lite annat smått och gått som kan variera lite från gång till gång

* Ett häfte med lite goda råd

* Ett års medlemskap i skooi (Svenska Kooikerhondjeklubben) 

Hos oss väljer ni själva inte ut er valp, alla valpar har egna personligheter och det är därför vi personligen vill träffa er innan så att vi kan avgöra vilken valp som kommer passa just dig/din familj. Det viktigaste är inte vart fläckarna sitter utan att personligheten kommer stämma så pass väl att ni kommer få den bästa förutsättningen med just er lilla valp. Det tar ca 6-7 veckor för oss att lära känna valparna, så det är först när valparna är 7 veckor ni kommer få reda på vilken valp som blir just er. 

Det är en otrolig resa man gör från det att man hämtar sin lilla valp. Det gäller att njuta av alla stunder tillsammans och göra varje stund till den bästa. Klippa klorna ser jag som en mysig stund där det bara är jag och hunden, alla våra hundar somnar när jag klipper klorna. Vi människor skapar och formar mer än vad vi kan ana, både på gott och på ont. Våra hundar lever här och nu medans vi människor oftast lever i framtiden, vad ska vi laga för mat, hängde jag upp tvätten, vilken tid var mötet imorgon mm. Vi får inte glömma att när vi är med våra hundar är det viktigt att vi försöker släppa allt det där, vara här och nu, därmed får vi en bra stund med vår hund. Man säger att våra hundar är vår spegelbild! Ibland måste man stanna upp, titta på sin hund och där med se att man behöver att jobba lite med sig själv. Stressar man mycket själv så får man en stressad hund, det är värt att tänkas på redan från början.

Vid leveransen är valpen:

* Chipmärkt

* Vaccinerad

* Veterinärbesiktigad senast en vecka innan leverans

* Avmaskad

*Försäkrad mot dolda fel i 3 år

*Försäkring tecknad från 6 veckor

Ni kommer givetvis ha stöd och support under hela hundens liv, tveka aldrig att höra av er oavsett om det är något bra eller dåligt.

Varje kull får en egen fb grupp där ni kan dela erfarenheter med varandra, fråga varandra saker, ja den är till för att användas och jag hoppas på att det blir mycket aktivitet i den!